DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon ožu 21, 2016 11:48 pm

Pri povratku iz Splita natrpao sam prijenosni frižiderčić sa nešto mesine,ribe i nešto glavonožaca- lignji. Znam da je gospon precednik na audiofil.netu predstavio neki svoj recept za punjene lignje pa će ovaj petak biti isprobavanje recepta.

Lignje na ugljanski by Precednik
Sirovine: 60 dkg liganja, 1 dcl ulja, 1 žlica kosanog peršuna, 1 češanj češnjaka 1 jaje, 2 rajčice, papar u prahu, 20 dkg blitve, 1 krumpir i sol

Postupak: Najprije kuhajte blitvu i krumpir. U međuvremenu očistite lignje, a glave naređite na sitno i pržite na malo ulja. Dodajte na manje komade narezane rajčice, sitno kosan češnjak posolite i popaprite. Kad je gotovo, usitnite blitvu i krumpir nožem ili viljuškom i u tu smjesu umiješajte pržene glave liganja. Tom smjesom napunite lignje. Punjene lignje složite u posudu koju valja prethodno namazati uljem, na lignje prelijte malo ulja i posudu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se peku na umjerenoj vatri. Dobro je lignje za vrijeme pečenja malo preliti vlastitim sokom. Uz punjene lignje uslužujte salatu od rajčica.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Uto ožu 22, 2016 1:07 am

Ovo me podsjetilo na recept "hobotnica na vlaški"... ;)
Edison

PostPostao/la grunf » Uto ožu 22, 2016 1:28 am

Slika

nažalost ,ove godine slabo liganja, ko i svega u moru
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Schultz » Uto ožu 22, 2016 9:16 am

Khadgar2007 napisao:Pri povratku iz Splita natrpao sam prijenosni frižiderčić sa nešto mesine,ribe i nešto glavonožaca- lignji. Znam da je gospon precednik na audiofil.netu predstavio neki svoj recept za punjene lignje pa će ovaj petak biti isprobavanje recepta.

Lignje na ugljanski by Precednik
Sirovine: 60 dkg liganja, 1 dcl ulja, 1 žlica kosanog peršuna, 1 češanj češnjaka 1 jaje, 2 rajčice, papar u prahu, 20 dkg blitve, 1 krumpir i sol

Postupak: Najprije kuhajte blitvu i krumpir. U međuvremenu očistite lignje, a glave naređite na sitno i pržite na malo ulja. Dodajte na manje komade narezane rajčice, sitno kosan češnjak posolite i popaprite. Kad je gotovo, usitnite blitvu i krumpir nožem ili viljuškom i u tu smjesu umiješajte pržene glave liganja. Tom smjesom napunite lignje. Punjene lignje složite u posudu koju valja prethodno namazati uljem, na lignje prelijte malo ulja i posudu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se peku na umjerenoj vatri. Dobro je lignje za vrijeme pečenja malo preliti vlastitim sokom. Uz punjene lignje uslužujte salatu od rajčica.

I, najbitnije... Punjenu lignju zatvoriti čakčalicom... Inače ode trud...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la zuzi » Uto ožu 22, 2016 4:59 pm

Iz teksta recepta vidljivo je da jaja nema.Dakle, nema ni češanja po istima.
zuzi

PostPostao/la Master of disaster » Uto ožu 22, 2016 11:30 pm

Manijak, manijak, to nem're biti svak. :shock:

Watch on youtube.com
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Uto ožu 22, 2016 11:51 pm

Master of disaster napisao:Manijak, manijak, to nem're biti svak. :shock:

Super mu je radni stol od hrpe kamenja, i kljesta za elektrodu od... kljesta... :o
o maski za zavarivanje da i ne govorimo. :roll:

Nego, imaju ovi strucnjaci i nesto zanimljivije... punjenje mobitela preko tracnica pruge... :lol:

Watch on youtube.com

Meni je do pruge nekih 800 metara, a nije ni Schultzu dalje... pa ubuduce mi punimo mop'tele, laptope i ostalo na pruzi... :lol:
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Sri ožu 23, 2016 8:34 am

Edison napisao:Meni je do pruge nekih 800 metara, a nije ni Schultzu dalje... pa ubuduce mi punimo mop'tele, laptope i ostalo na pruzi... :lol:

Pih, amateri ja sam 7 metara od pruge... samo žicu prebacim na onu njihovu žicu i gledam kako sevaju varnice, Dok vi morate 1. hodati do pruge, yeah :lol: ,ili, 2. izmisliti bežićni prijenos energije.

Pojedite se od ljubomore sad. :lol: :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Sri ožu 23, 2016 9:18 am

Master of disaster napisao:Pih, amateri ja sam 7 metara od pruge...

Onda bi ti trebao biti strucnjak za skretnice... znaci tebe zovemo kad konstruiramo neki novi visestazni zvucnik... :lol:
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Sri ožu 23, 2016 2:23 pm

Nea frke, sve ćem skrenem. :lol:
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica