Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la davorin » Ned pro 14, 2014 2:06 pm

Unutrašnjost je vrlo popunjena!
Zanimljivo je da prilikom otvaranja donje ploče iz pojačala istrčao mali miš!? Nisam ga uhvatio pa se brinem kakvu će dodatnu štetu napraviti u radioni!? Poznato mi je da jako vole papirnate mambrane zvučnika (imam ih u radioni ~100-njak komada!)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la tubeman » Ned pro 14, 2014 2:25 pm

Je, 200W ako se prije dobro napušiš i prigodno tretiraš cijevi cijevnom viagrom :)
Možda, ako im nabiješ 1500V ali pitanje je koliko će onda tu biti HI-FIja sa snagom većom od pedesetak vata.
Vjerojatno PEP-a u odašiljačima (čak i nešto više) :)
To bi značilo da su jače (a nisu) od 211, 845 i niza drugih cijevi s kojima se jedva izvuče stotinjak upotrebljivih vata u PP-u.
Što se onda zahebavamo s 807icama za bijednih 3W i sl, kada ima sila tih 811 (ruskih u NAT-u) za 20-30 dolara par.
Možda i tu postoje neke HIGHENDERSKE čire-čare sa "specijalnim" transformatorima i sličnim, našim bijednim umovima nedokučivim stvarima :)
Čuo sam par tih NAT-ova i nisu baš ostavili veliki dojam.
Najzanimljiviji je kod njih izgled i HIGH-END rebra sve po svuda :) :)
Koliko znam, vlasnici ih se uglavnom rješavaju vrlo brzo pa ih jedan broj prepoznatljivih luta u balkanskoj HI-FIstičkoj bari poput ukletih holanđana :) :)
Svejedno mi je drago da su se susjedi uspjeli pozicionirati na tom skorojevićkom tržištu i skupo prodati nešto naših, balkanskih muda pod bubrege ptice Dodo.
Jer ako nije skupo, i ne izgleda cool - ne vrijedi :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la davorin » Ned pro 14, 2014 3:06 pm

Možda nema deklariranih 170W, ali izlaz ima napajanje od 1100V, niskoimpedantnu direktnu pobudu iz FET-Source-Followera, a veličina izlaznog (jezgra ~EI-150x90; S~45cm2) i mrežnog trafa (također EI-150x90) su respektabilne! Svakako ću nakon servisa izmjeriti prihvatljivu (D<2%) i maksimalnu snagu.
Uvjerio sam se da par EL34 može uz napajanje od 800V dati stvarnih 100W (2 para 200W!) izlazne snage, a par PL509 preko 160W (uz napajanje od 660V; 2 para preko 300W; moj maturalni rad koji je dugi niz godina ozvučavao zgradu gimnazije u Kninu), pa sam sklon povjerovati da i par robustnih 811A-ica može dati barem 150W.
Koliko je toga u domenu HI-FI -a čut ćemo, ali za sada me puno više brine odbjegli miš i šteta koju mi može napraviti u radioni! :lol:
Za sada sam pripremio zamku, a idem upravo u kuhinju po mamac! :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned pro 14, 2014 3:37 pm

Čuj, to je sigurno bio unutra neki hajenderski miš, pa onda staviti u zamku neki podravec,gaudu ili tako neki sir za široke mase jer ja mislim da bi rezultat mogao izostati. :mrgreen:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pinco » Ned pro 14, 2014 3:43 pm

Ja san ima problem miša, uspješno je eskivira sve zamke, dok mi nije prikipilo. I onda san na ljepilo, komad pancete bacija malo na tavu i pofriga ga malo, da se pojačaju mirisi, tome niko nebi odolija pa nije ni mali miš, uvatilo ga je u par sati.... :D
Oprezni su, al panceta na tavu ga hipnotizira... :mrgreen:
pinco

PostPostao/la Master of disaster » Ned pro 14, 2014 3:58 pm

davorin napisao:Možda nema deklariranih 170W, ali izlaz ima napajanje od 1100V, niskoimpedantnu direktnu pobudu iz FET-Source-Followera, a veličina izlaznog (jezgra ~EI-150x90; S~45cm2) i mrežnog trafa (također EI-150x90) su respektabilne! Svakako ću nakon servisa izmjeriti prihvatljivu (D<2%) i maksimalnu snagu.
Uvjerio sam se da par EL34 može uz napajanje od 800V dati stvarnih 100W (2 para 200W!) izlazne snage, a par PL509 preko 160W (uz napajanje od 660V; 2 para preko 300W; moj maturalni rad koji je dugi niz godina ozvučavao zgradu gimnazije u Kninu), pa sam sklon povjerovati da i par robustnih 811A-ica može dati barem 150W.
Koliko je toga u domenu HI-FI -a čut ćemo, ali za sada me puno više brine odbjegli miš i šteta koju mi može napraviti u radioni! :lol:
Za sada sam pripremio zamku, a idem upravo u kuhinju po mamac! :lol:

Možda je on makinjist?
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Ned pro 14, 2014 4:10 pm

Master of disaster napisao:Možda je on makinjist?

Je, je... regulirao je bias izlaznih cijevi... :lol:

Davorine, makinjist voli isto sto ja i ti, pa komadicu prsuta nece odoljeti...
Nije lud grickati impregnirane kartonske membrane kad ima prsuta... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la audio kutak » Ned pro 14, 2014 4:11 pm

jedno pitanje (a ot koga nego od ....) zašto se to pojačalo sa 811-icama zove generator power amplifier?

zašto to "generator"? to je neki poseban sklop ili?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la micro » Ned pro 14, 2014 4:16 pm

Ljepilo je najlosije za hvatanje po meni. One plasticne misolovke sa dobrim mamcom ako nije u njoj su zakon.
micro

PostPostao/la pinco » Ned pro 14, 2014 4:20 pm

Meni plastična nije pomogla, na kraju san ljepilo i strada je nakon par sati, mamac je bila panceta okrenjena na tavi...
pinco

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica