Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la sonny » Ned pro 07, 2014 1:28 pm

Da.... :D
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la tom_hifi » Ned pro 07, 2014 2:03 pm

:o :whistle:
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Ned pro 07, 2014 2:06 pm

A što si se odmah uvrijedio? Kao da meni ima veze jesi li odriješio kesu za 10.000 kn ili 100.000 kn? To je tvoja stvar,
ne zanima me... Mogao si lijepo odgovoriti u stilu par tisuća kn ili eura i život ide dalje... svašta...
više nikoga ništa ne smiješ pitati u ovoj državi...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Master of disaster » Ned pro 07, 2014 2:25 pm

audio kutak napisao:A što si se odmah uvrijedio? Kao da meni ima veze jesi li odriješio kesu za 10.000 kn ili 100.000 kn? To je tvoja stvar,
ne zanima me... Mogao si lijepo odgovoriti u stilu par tisuća kn ili eura i život ide dalje... svašta...
više nikoga ništa ne smiješ pitati u ovoj državi...

:shifty: šalu na stanu, baš sam nedavno komentirao na šljaci kako su ljudi napeti za popi.... i da je došlo vrijema da se pazi što ćeš i kako kome reć, pri tome misli na stvarno banalne stvar... :shock:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la tom_hifi » Ned pro 07, 2014 3:31 pm

Nisam se nimalo uvrijedio, no, ne znam čemu ima smisla pričati oko ikakve cijene kad je ista kod ovakvih uređaja vrlo varirajuća. U 'bog zna kakvom stanju' na Ebay aukciji se nađu po cca 700€ pa na više. A i čemu stalno oko cijena pričati ...
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Ned pro 07, 2014 4:55 pm

a sada ozbiljno... gle tomek, mene cijena interesira iz samo jednog jedinog razloga.... ako se sutra, preksutra
obogatim, prodam kuću, auto, dobijem na lutriji, ak me pukne....te se odlučim nešto takvog nabaviti... da znam o
kojem rangu cijene se radi... eto, samo to... ja sam tako odgojen... pritom me uopće ne zanima tvoje
imovinsko stanje....

ps.malo sam se potrudio i pronašao sam TA-N7 u bezprijekornom stanju i dobije se još jedan SONy uređaj pride
a o cijeni neću, to je tajna :snooty:
mogu samo reći da je nekoliko puta veća od tvoje navedene...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la zika » Ned pro 07, 2014 5:27 pm

audio kutak napisao:a sada ozbiljno... gle tomek, mene cijena interesira iz samo jednog jedinog razloga.... ako se sutra, preksutra
obogatim, prodam kuću, auto, dobijem na lutriji, ak me pukne....te se odlučim nešto takvog nabaviti... da znam o
kojem rangu cijene se radi... eto, samo to... ja sam tako odgojen... pritom me uopće ne zanima tvoje
imovinsko stanje....

ps.malo sam se potrudio i pronašao sam TA-N7 u bezprijekornom stanju i dobije se još jedan SONy uređaj pride
a o cijeni neću, to je tajna :snooty:
mogu samo reći da je nekoliko puta veća od tvoje navedene...
Znam za jedan TA-N7B koji se prodaje solo.
Oprez:
Just as for the TA-8650 / TA-5650 / TA-4650, there are a few safety mods to be performed before using a TA-N7B daily - flaky diodes, resistors, bias current, DC offset etc.
DON'T power your N7B until you have had it checked by a serious tech who really knows what V-FETs are !!!
... ;)
Nastranu šalu na stranu @tom_hifi: želim vam višestruko onoliko uživanja koliko sam imao slušajući „slabiji“ Sony kod mog dragog komšije krajem 70-ih... Znam šta Vas veseli kod ovog odličnog uređaja.
Zadnja izmjena: zika; Ned pro 07, 2014 6:33 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
zika

PostPostao/la ilimzn » Ned pro 07, 2014 5:43 pm

TA-F7B - od 500-600EUR (neispravni) na gore. Preko 1000EUR za primjerak u dobrom stanju nije rijetkost.
TA-N7B - od 800EUR za neispravan (!) pa na gore, Top stanje, 2000EUR.
Ukupna kolicina TA-F7B na svijetu: oko 3000. TA-N7B, oko 2500.
Postoje bijele verzije (bez B na kraju), rijetke medju rijetkima - na svakih 30 titan-sivih, 1 bijeli.
Konkretni primjerak je imao mini refresh i modiikaciju izlaznog stupnja koja se moze (i treba) barem djelomicno primijeniti na svim uredjajima te topologije. Bez moda su ta pojacala odlicn na 8 ohma ali imaju problema s 4 ohmskim zvucnicima.
Zanimljivost: stuja mirovanja je za F7B data kao tvornicka brojka, dok je za N7B koji je prakticno ista topologija, data kao opseg od iste kao na F7B pa do duple :P
Prethodni modeli VFET-ova imaju kompletno drugaciju topologiju. Pri tome 4650 i 5650 drugaciju od svih ostalih (8650 integrirac, 5550 i 8550 izlazi).
ilimzn

PostPostao/la tubeman » Ned pro 07, 2014 7:07 pm

Nema smisla navlačiti Toma za cijenu kad je ne želi reči.
I ne treba, mada se ponaša u maniri naziva jednog albuma Manfred Man's Earth Banda (Roaring Silence) :) :)
Želi pokazati da je nabavio lijep komad uređaja i na to je ponosan, ali u maniri "dobrog trgovca" ne smije reči cijenu ali se mora znati da to vrijedi :) :)
Bez ikakve zamjere, ali kužim to potpuno i ne zamjeram nimalo.
Svatko ima svoje zanimacije, i kad tad (ako je u tomu ozbiljan) dođe do nekih (barem njemu) vrednijih stvari što je isto posve OK.
A koliko što košta, to je vrlo individualno jer netko će za nešto dati bezuman novac, a drugomu to isto ne vrijedi i ne znači ništa.
Tako npr. nitko nije pitao (mada vjerujem da su prstići brzo radili :) ) za cijenu onog PSX devetke.
To što ih ima svega par sto komada i što postižu luđačke cijene, meni ne predstavlja ništa.
Jedina njegova beneficija (za razliku od ostalih koji su smješteni više manje asketski) je to što je privremeno "udomljen" jer mi je prevelik i pretežak za bilo što , a i nije ništa bolji od ovog koje sada koristim.
Koliko puta sam dobio nerazumne ponude za razno razne cijevi iz zbirke ili uređaje...
Npr, za par GR414 (koje imam u zbirci) mogao sam bez problema utržiti po 1000 $, ali niti ne pomišljam na to.
itd... itd...
Zato pustimo Toma da se malo pohvali i čestitajmo mu na "ulovu" jer mu, nadam se, to nešto znači.
Međutim, ako se uređaj za koji dan pojavi u kakvom oglasniku, onda ću biti malo razočaran.
Ono "nema se" i "teška vremena" mu ionako ne vjerujem nimalo, kao i većina ovdje :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Schultz » Ned pro 07, 2014 7:24 pm

tubeman napisao:Međutim, ako se uređaj za koji dan pojavi u kakvom oglasniku, onda ću biti malo razočaran.
Ono "nema se" i "teška vremena" mu ionako ne vjerujem nimalo, kao i većina ovdje :) :)

Ja strpljivo čekam.... Obično i dočekam....
Malvazijski tigar
Schultz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica