Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la davorin » Čet kol 28, 2014 6:28 pm

Zapravo je to upravo dobro: mjerene su preostale struje između elektroda bez prisustva anodnog napona i promjena struja pri inverznom naponu rešetke i anode. To govori o odličnom vakumu i stanju izolacija između elektroda (unutra i van balona).
davorin

PostPostao/la drazenK » Pet kol 29, 2014 9:33 pm

dobio sam pioneer-ov tuner koji je u originalu bio srebrne boje. naknadno je ofarban crnom modelarskom bojom, za bojanje malih aviona i brodića. sve to je napravio frend airbrushom.
e sada bi ja to sve skinuo dolje i probao mu vratiti ono srebro od prije. prešpricano je bez predhodnog brušenja površine tako da se ispod boje još kriju i originalni natpisi :lol:
negdje se boja već i lagano guli, npr. dugme se je skoro cijelo oljuštilo. sitniji dijelovi su od plastike, veći aluminij.
zna li netko čime ili kako da probam skinuti boju, možda s onom tekućinom za koja napuhne farbane površine?
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
drazenK

PostPostao/la Dean » Pet kol 29, 2014 11:10 pm

Aceton...(osim plastike)
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto ruj 02, 2014 1:18 pm

Evo jedna mala idejica za sve vas cijevoljubce :D za sebi napraviti ili nekome pokloniti.Mali kaktus na lampe koje sam posadio u vazu istokarenu od trešnje.Vaza iz vana nije lakirana več obrađena grubim šmirgl papirom da bi što bliži izgled glini.
Sad znam nemaju svi ni tokarski ni trešnje doma ali može se koristit one male čašice koje su za kavu od kartona a ima i neke koje su kao od stiropora samo se ih kasnije ofarba u crveno.Ja sam koristio stare male ECC lampadine ali ako se koriste neke veče može se ih posadit i u pravu malu glinenu vazu...
Evo tolko,kaktus netreba često zaljevati a o sonici ovog uređaja možemo pričati nakon koje čašice nečeg ljutog :obscene-drinkingchug:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Master of disaster » Uto ruj 02, 2014 2:22 pm

Možda i nije osobito sonično, ali je zato izrazito filozofski ispravno. :D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Dean » Uto ruj 02, 2014 10:21 pm

Ovo nije ECC da ga hebeš. Prije ECL ili PCL, no nevažno.. Ima dosta ideja sa cijevima kao djelom designa. Meni je to fora... :dance:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri ruj 03, 2014 5:16 am

Hmm bo..zapravo neznam koje su nesto na njima i pise ali slabo se vidi ugl ove su one manje koje se inace koriste ko driverice.Njih sam iscupo iz nekog starog televizora jos davno a bilo bi jos veca fora da je jedna manja a druga veca.Moze se i ovo napraviti,vazu suplju da udomi jedan sitan trafo i prekidac,ispod lampi postavit po koju ledicu i tako bi se dobila fora lampica... ;)
Pao Pepeo

PostPostao/la davorin » Čet ruj 11, 2014 8:55 am

Jučer pristigle dvostruke pentode 6BN11 vrlo pogodne za balansirana i diferencijalna pojačala, a također i za okretač faze sa vrlo velikim pojačanjem i izlaznim naponom!
Velika strmina, poseban oklop oko svake pentode, robustna konstrukcija, dugovječnost (compactron), relativno visoki naponi, znatne struje i dosta velika dozvoljena disipacija čine elektronku 6BN11 perspektivnim kandidatom za sklopove vrhunskih karakteristika koji mogu zamjeniti nekoliko elektronki u jednakom sklopu!
davorin

PostPostao/la tom_hifi » Čet ruj 11, 2014 9:25 am

Tim više što su podosta atraktivne cijene :) Jel je to već neki projekat na vidiku ili se zasad skupljaju elektronke? :P
tom_hifi

PostPostao/la Master of disaster » Čet ruj 11, 2014 9:40 am

davorin napisao:Jučer pristigle dvostruke pentode 6BN11 vrlo pogodne za balansirana i diferencijalna pojačala, a također i za okretač faze sa vrlo velikim pojačanjem i izlaznim naponom!
Velika strmina, poseban oklop oko svake pentode, robustna konstrukcija, dugovječnost (compactron), relativno visoki naponi, znatne struje i dosta velika dozvoljena disipacija čine elektronku 6BN11 perspektivnim kandidatom za sklopove vrhunskih karakteristika koji mogu zamjeniti nekoliko elektronki u jednakom sklopu!

Recimo za pogonit kakav circlotron? :think:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica