Ukoliko ga možeš dobaviti savjetujem da ga probaš jer daje daleko veći sjaj od običnog voska.
Iskustveno govorim iz područja autokozmetike gdje se nakon poliranja lak najbolje istakne organskim voskovima od kojih je carnauba najbolji.
Khadgar2007 napisao:Pamooče, oćeš da ti pošaljem jednu posudicu pa da imaš za mazanje na kruh?
Khadgar2007 napisao:Pamook je na dobrom tragu, to je bijeljeni pčelinji vosak,ja ga našao u nekoj trgovini u Rijeci pa mi ga je Edison kupio i poslao. Ima ga i Juriček ali samo prodaju pakiranja od kile, nije skupo oko 180kn ali previše za neku probu. Ima i neki karnauba vosak(Juriček 260kn/kg) koji je tvrđi i dodaje se ovoj mješavini da ju malo očvrsne ali njega nisam našao kod nas u malim pakiranjima. Inače kažu da se može dodati bajc vosku dok se topi pa se tako pigmentira,ali nisam se htio sa time igrati.
Da je zapaljivo to sam pročitao svugdje pa sam bome uzeo rajnglu koja je prekrila kompletni plamen da ne bi bilo vraga a ova u kojoj sam topio je poprilično manja tako da ako nešto špricne završi u vodi a ne na plamenu ili šporetu.
Pamooče, oćeš da ti pošaljem jednu posudicu pa da imaš za mazanje na kruh?
s@ki napisao:Carnauba vosak je sastavni dio mnogih proizvoda auto kozmetike, premaza za parkete i sl pa čak i slatkiša i kozmetike za ljude
Ukoliko ga možeš dobaviti savjetujem da ga probaš jer daje daleko veći sjaj od običnog voska.
Iskustveno govorim iz područja autokozmetike gdje se nakon poliranja lak najbolje istakne organskim voskovima od kojih je carnauba najbolji.

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 13 gostiju