Kupujem plastifikator A4 može i A3

Kupujem plastifikator A4 može i A3

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub vel 14, 2015 11:59 am

Traži se neki plastifikator polovni naravno jer ću ga raskupusati da mi služi za izradu tiskanih pločica. Veličina A4 bilo bi super A3 malo manje ali može proći. Ako netko ima nešto na lageru a da mu ne treba dogovoriti ćemo se. :)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

Re: Kupujem plastifikator A4 može i A3

PostPostao/la sonny » Sub vel 14, 2015 12:37 pm

Morati ćeš se ipak malo potruditi pronaći nekakvu staru kvalitetniju kramu...
Ja sam svojedobno u Lidlu kupio neki A4 na akciji, raskopusao i vidio da su nosači za valjke, kao i zupčanici, napravljeni od plastike...
Zupčanici još toliko i nisu problematični, ali pošto je termoprekidač bio postavljen na nekih 140°C (ako me sjećanje služi), za otisak je to nedovoljno temperature... U seriji je bio i termoosigurač na 210°C ako se ne varam... Ne moram ni pričati što se desilo s nosačima valjaka kad su se grijači zagrijali na više od 140°C...
Dakle moje iskustvo nije bilo nimalo dobro... OK, laminator je koštao nekakvih 50 kn zajedno s giljotinom i folijama, pa mi nije bilo nimalo žao, ali....
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub vel 14, 2015 1:32 pm

meni trebaju manje više samo valjci i moooožda grijač da mi zagrije na kojih 50tak °C. Imam trenutačno jedan A5 ali je na posudbi tako da ga ne smijem raskupusati a i mali je. Da ne pričam kako mi je jučer pobjegao jedan sa aukcije.hr.Idem ja raditi neke pločice i usput gledati aukciju koja je naravno završavala dok sam radio pločice, zaboravio na aukciju i netko pobrao plastifikator...
Khadgar2007

PostPostao/la sonny » Sub vel 14, 2015 1:49 pm

50°C ti ne igra...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la deleted user » Sub vel 14, 2015 1:54 pm

sonny napisao:50°C ti ne igra...

A otkud ti znas s cime se on igra? :think: Mozda ce medju valjke nesto drugo osim FR4... ;)

PostPostao/la sonny » Sub vel 14, 2015 1:59 pm

True...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la tubeman » Sub vel 14, 2015 2:01 pm

Pusti ga, nek radi. Ionako nitko ne želi propustiti zahebe. Ako ga odgovaraš onda si još kriv.
Mislim da je već bilo par takvih pokušaja naših i drugih forumaša.

Postoji previše zafrkancija s tim.
Khadgar nije dobro gledao projekt od prije 5-6 godina gdje se točno navodi koji model plastifikatora se može koristiti.
Svi ostali imaju probleme (popu što je sonny već opisao), a to je da cijeli sklop NEĆE izdržati te temperature.
Podsjećam da je standardni plastifikator projektiran da grije temperaturom max 110 stupnjeva.
Niti gumeni valjci, niti bilo što drugo neće (barem ne iole dugo) izdržati više od dvostruke temperature koja je potrebna za otapanje tonera.
Kroz ruke mi je prošlo stotine i stotine raznih plastifikatora, barem po jedan od svake vrste sm imao otvoren pa otprilike znam o čemu pišem.
Ali, nek, proba. ionako ima previše vremena :) :)

Pozdanija i jednostavnija metoda je obična pegla, a svjedočili smo i brojnim napisima o više drugačijih metoda koje daju dobre rezultate.
Za sve vrijedi pravilo da treba određeni nivo prakse da se postigne neka kvaliteta :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Klokan » Sub vel 14, 2015 2:06 pm

Mozda on zeli plastifikatorom ljepiti lot stop sloj na plocice za sto mu nece trebati tako visoka temperatura. Ja sam probavao nekakav lot stop s ebay i uspio ga na plocicu zaljepiti bez podizanja temperature.
Klokan

PostPostao/la pamook » Sub vel 14, 2015 2:49 pm

a mozda radi lazne osobne, pa mu treba plastifikator kojemu se ne moze uci u trag :think: :think: ... ono, svaki pocetak je tezak, a napis u novinama tipa "krim karijeru zapoceo opremom s buvljaka" nista ne moze platiti :lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub vel 14, 2015 3:07 pm

Alkar Klokan u sridu. :) Ne treba nikakva temperatura jer mi poznanik u Sisku sebi radi pločice na hladno sa plastifikatorom tako da ovo provjereno radi. ;) Probao sam sa valjkom zavaljati foliju ali nije dobro ili je dobro ali trebao bi pola sata sa gumenim valjkom valjati. Sa plastifikatorom kojeg imam samo prođem jedno 10tak puta i folija se zalijepi samo tako,naravno treba paziti da ne ostane zraka ispod ali to je druga priča u kojoj imam podosta iskustva.

Toner transfer izradu pločica nikada nisam volio tako da to zaobilazim ne u širokom luku već luku reda nekoliko svjetlosnih godina.
Tubemane,ako ti se koji plastifikator od svih tih zalijepio za prste i nepotreban ti je bio bih zahvalan. :roll:
Khadgar2007

Sljedeće

Vrati se na: Kupujem