TF 2014 - lista sudionika i popis opreme

Re: TF 2014 - lista sudionika i popis opreme

PostPostao/la deleted user » Sri vel 05, 2014 11:14 pm

Princip je isti, samo je cijev i shema drugacija. Koga interesira tematika, izguglajte slike "plasma tweeter" i eto more dokumentiranih projekata...

PostPostao/la Lest » Uto vel 11, 2014 10:45 am

Slika

:shock: :o :shock: Ides,nikad vidio.

Jel ono pozadi neka staklena damizana koja svijetli :lol:
Lest

PostPostao/la tubeman » Uto vel 11, 2014 6:12 pm

Malo je OT, ali nije da se i u ovim prostorima baš ništa nije radilo :) :)

Isprobao sam dosta toga, ali prije 5-6 godina "zadjenuo" jer je uvijek bilo pametnijih stvari, i onda se zaboravilo :)

Niže je "prikazan" predzadnji (zadnji ne mogu pronaći :) ) "projekt" koji je u rinfuzi, ali je prilično dobro radio...
Trenutno ukutijan u kutiju za cipele :)

Slika
Slika
Slika

Sam "patent" je vrlo star (negdje iz sredine dvadesetih), tako da nema nikakvih nepoznanica niti "revolucionarnosti".
Tada nije bio toliko popularan najvjerojatnije zbog preslabih cijevi i troškova, a HI-FI i nije bila najvažnija stvar.

Isprobao sam kojekakvih sistema, ali niti jedan nije radio posve po očekivanjima, odnosno onako kako su to "autori" prezentirali.
Zato sam napravio posve autonomni sustav, s vlastitim naponskim pojačalom kojemu je dosta da se "upikne" u neki rec-out ili tako nešto.

Sve radi izvrsno, ali bilo bi naivno očekivati da će komercijalno samo tako zamijeniti standardne visko i srednjotonce
Prvenstveno zbog troškova koji su uvjetovani vrlo zahebanom mehanikom i potrebnim materijalima, a zatim i potrebom za povremenim podešavanjima i zamjenama cijevi.

Sam "plazma" tviter je kao takav, bez dodatnih mjera a zbog povećane "proizvodnje" Ozona, vrlo opasan za gumene predmete (prvenstveno ovjese zvučnika) u blizini, a i nije ga posve lako ukrotiti po pitanju smetnji i nepotrebnih oscilacija, budući se radi o relativno snažnom odašiljaču.
Zbog toga se PL519 poprilično znoji pri punoj snazi :)
Može se upotrijebiti i slabija cijev, ali tada se gubi širina opsega.
Ovako sam uspio doći do nekih 4 kHz, uz već navedenu muku po PL519 :)
Ima i varijanti koje munju proizvode pomoću Teslinog transformatora, ali nekako ne uspijevaju (unatoč velikoj munji) proizvesti dovoljno jak zvuk.

No, da ne zagađujem temu.
Možda se ovo uskoro pojavi kao poseban topic....
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la deleted user » Sri vel 12, 2014 3:25 pm

tubeman napisao:No, da ne zagađujem temu.
Možda se ovo uskoro pojavi kao poseban topic....

Sto se ceka? :mrgreen:

PostPostao/la gilhooley » Ned vel 16, 2014 9:38 pm

Danas su me udavili pa moram se i ja dopisat na listu... :D

1. sonny: PCL82 PP amp

2. davorin (+supruga, dakle dvokrevetna soba za 2 noći u "Fužinarskoj kući" sa doručkom od petka oko podne do nedjelje do podne sa parkirališnim mjestom): što se tiče opreme ćemo naknadno sve utanačiti, ali najmanje 2 kompleta za slušanje!

3. Khadgar: dolazim, ča nosim nemam pojma. Trebao bi valjda napraviti ono 13DR7 pretpojačalo pa nosim to, usput mogu gramofon i phono(SS)

4. Pamook +1 (nadam se), ponesem DAC AK4396 sa 6n6p u izlazu, i moguce jos ponesto[/quote]

5. Dean: (+supruga +sin , četverokrevetna soba za 2 noći u "Fužinarskoj kući" PP, petak popodne nedelja prijepodne do podne sa parkirališnim mjestom)

6. Edison - 6CB5A pojacalo, neko od pretpojacala, mozda i Feratu 86 ako netko donese osjetljivije zvucnike, i jos stosta...

7. Lest - Cdp,Dac,razni kablovi,slusalalice,headamp..po potrebi. (Jednokrevetna,pulupansion dorucak/vecera,2 nocenja,dolazak petak odlazak nedjelja)

8. Schultz - Nosim sebe... Nekima će to biti dosta a nekima možda i previše... (Pošto smo obično kratki sa zvučnicima, mogu donesti dva para. Čip trik (koji je svirao u Sheratonu) sa eventualnom modifikacijom - Magnetostatski visoki - Monacor te drugi par sa širokopojasnim Fountekom)

9. Harkonen : alone in the dark - par CAT SE ampova (jedan stari i jedan novi)....

10. S@ki: tube buffered Leach amp, ako treba cheap trick s dve rupe, nesto zicurina. Planiram biti sve dane,jos se nezna dal solo ili sa priljepkom:) do kada moramo biti siguri za rezervacije? - priljepak se odlučio i dolazi samnom : 2 noćenja i pp , dolazimo petak odlazimo nedjelju

11. cappucino., 6n6p preamp sa novom kutijicom + 3 osobe. žena ,kum,malac 10g...

12. joe dalton - planiram dolazak, a za opremu i pratnju ćemo još vidjeti. Sobu trebam svakako, vjerojatno petak-nedjelja.

13. audio kutak , dolazak u subotu i nedjelju, oprema?? a smještaj najjeftiniji molim, u Fužinarskoj hiži.....

14. tom_hifi i bolja polovica ... plan je od petka do nedjelje, no, još treba vidjeti oko slobodnih dana i slično. oko opreme ne znam, to ću još vidjeti dal ću išta imati

15. Gilhooley i bolja (tanja) polovica. Od petka predvečer do nedjelje prije podne. Smještaj u Fužinarskoj kući, dvokrevetna, polupansion doručak/večera. Donosim SE 6W tube amp, Tannoy T12 modified, JADIS JP-200 tube preamp, možda još neki izlaz.
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la sonny » Ned vel 16, 2014 10:03 pm

Fino, fino, setupova neće nedostajati to je sigurno !
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la dadod » Pet vel 28, 2014 5:43 pm

Da li dolaze u obzir poluvodicka pojacala I predpojacala ili samo TRIODE??
dadod

PostPostao/la Dean » Pet vel 28, 2014 5:49 pm

Naravno da može. Samo nemoj slikati unutrašnjost i postaviti sliku pred stol, molim.. :pray:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la dadod » Pet vel 28, 2014 6:15 pm

Dean napisao:Naravno da može. Samo nemoj slikati unutrašnjost i postaviti sliku pred stol, molim.. :pray:

A ogoljeno predpojacalo sastavljeno na sperploci? Sve se vidi, ali mogu dodati jednu triode da zbuni posjetitelje.
dadod

PostPostao/la zuzi » Pet vel 28, 2014 7:02 pm

Dovoljno je staviti jednu triodu u džep, pa makar bila u balonu s pentodom. :D
zuzi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Triode festival