Klein + Hummel Telewatt VS56

Klein + Hummel Telewatt VS56

PostPostao/la tom_hifi » Sri stu 01, 2023 10:10 am

Načuo sam odavno da su Klein + Hummel radili odlične uređaje, ali dosta su rijetki na našim područjima (koliko ja znam).

I tako, otvorim Marketplace i vidim "Lampaško pojačalo". Odmah sam pogledao i vidio Klein + Hummel značku. Malo sam se cjenkao obzirom da je vlasnik tvrdio da je pojačalo u original stanju kupljeno i da je kod njega 15 godina i nije nikad lampe mijenjao.

Malo detalja oko pojačala:
http://www.tube-classics.de/TC/GermanTubeHifi/Integamps/K+H%20VS56/VS56.htm

Dogovorili smo cijenu, otišao sam po njega i utvrdio da su 4 ECL82 za zamjenu kao i 3 ECC808. Zamijenio sam lampe, upalio pojačalo, prečekirao statičke točke i pustio da radi. Nakon što je odradilo jedno vrijeme, spojio sam ga u sistem.

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

1.jpg

2.jpg

Očekivao sam da bude dobro sviralo, ali tako dobro baš i nisam. Pojačalo je "mrtvo tiho" na zvučnicima 96dB osjetljivosti i zaista je pravi mali dragulj. Ne mogu reći da radi bolje od GM-70 monoblokova, ali obzirom na sve, mogu zaista reći da nije bezvezna fama i pomama oko navedenih pojačala. Koliko gledam po internetu, najviše ih cijene tako "na istoku".

Ajmo dalje!
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
tom_hifi

Re: Klein + Hummel Telewatt VS56

PostPostao/la Master of disaster » Čet stu 02, 2023 7:53 am

Dobar ubod! :dance: :clap:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

Vrati se na: Zanimljivi uređaji iz davnina