Priča se približava kraju, barem ovom "proizvodnom"

Nožišta sam očistio od šamotnog punila i izbušio rupe na dnu kroz kojih sam provukao žicu i zalemio je za metalnu kapicu.
Bušenje nije moglo bez onih krutih borera koji odmah "pucaju" ako nisi pažljiv i bez svih 100W iz Minicraft bušilice.
Na tijelu ispravljačice sam izbušio rupu i provukao drugi kraj žice i zategnuo je. Nakon toga je trebalo samo zalijati s tinolom.
Žica je 1,5 kvadrat i ne bi trebalo biti problema sa strujom

Ispunu tijela sam odlučio napraviti s poliesterskom smolom.
Jednostavna je za korištenje, brzo steže i ima sasvim dobra izolacijska svojstva.
Njezin zadatak je, u stvari, da cijelu stvar učvrsti mehanički.

Za rad je potrebna smola i katalizator koji se miješaju u omjeru dva dijela katalizatora na 100 dijelova smole.
Kod ovakvog toplog vremena, udio katalizatora može biti i do dvostruko manji.
Da sve ne bi izgledalo bezlično, dodao sam nešto smeđeg pigmenta.
Njega koristim kod izrade nedostajućih ili potrganih gumba za stare radije.
Omjer je jako važan i tu se ne bi trebalo puno griješiti.
Najjednostavnije je korištenje male "narkomanske" vage s kojim se to može odraditi vrlo precizno.

Sve to treba dobro izmiješati.
Poliesterka smola je u fazi miješanja i vezivanja vrlo OTROVNA, tako da sve treba raditi na otvorenom, s pripadajućom maskom i rukavicama.Osim toga i smrdi

Za sve to je trebalo oko 200 grama smole.
Završna faza je ulijevanje smole u nožišta ispravljačica.

Da sve ne bi bježalo, uzeo sam praznu kartonsku kutiju i izbušio odgovarajuće rupe u koje sam "ušarafio" ispravljačice.
Prije samog ulijevanja trebalo je napraviti "geometriju" kako sve skupa ne bi visjelo na jednu ili drugu stranu.
Kada sve stisne, ide isčetkavanje ostataka kalofonija od lemljenja i lakiranje zadnje strane, najvjerojatnije samo sa lotlakom.
Sve to ne bi bilo moguće bez dobre pripreme

Ništa ne bacam. Sve mi treba.......