Najjednostavnije i pojednostavljeno rečeno, aktivni element mora "pojesti" svu razliku između ulaznog i izlaznog napona uz pripadajuću struju, i vrlo je lako izračunati koliko bi snage fet i lili cijev morali pretvoriti u toplinu. Što veća razlika, to više snage odlazi u toplinu.
Ako je razlika u naponu 200 V (npr reg. područje 250-450V) + dodatnih nekoliko desetaka volta potrebnih za max. napon, uz struju od 100 mA, trebalo bi pojesti najmanje 25 W za što bi trebao prilično snažan aktivni element.
150 V (još bolje 100) je razuman raspon stabilizacije koji neće biti teško održati uz zadanu struju.
Ako treba veći raspon, bolje je staviti više izvoda i pripadajuće preklopnike za preklapanje ostalih potrebnih elemenata.
Prebacivanje preklopnika ne bi trebao biti neki posebno veliki napor i udar na komociju

To je bolje i jednostavnije jer kod jako velikog kontinuiranog raspona stabilizacije postoje mnogi potencijalni problemi po pitanju održavanja stabilnosti i pouzdanosti samog sklopa.
Ja sam u svojem napravio regulaciju od 130-275 V uz max 100 mA struje i za to mi je E235L sasvim dovoljna.
Uz Ia od prosječno 100mA i Na+Ng2 od 22W uklapa se bez problema.
Bila bi dobra i neka druga tipa el34, pl500 i sl, ali ova mi se ukopila visinom jer je prvotna varijanta bila PL84 za kakvih 30-40 mA struje.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......